Единият от собствениците на Ливърпул Том Хикс заяви, че не е останал особено очарован от изказванията на представителите на DIС (Dubai International Capital), според които консорциумът вече на практика е постигнал договореност за закупуването на английския клуб.

По думите на Хикс, той продължава да държи негативната си позиция по отношение на арабските инвеститори. Нещо повече, съсобственикът на Ливърпул е готов сам да закупи, ако това се наложи, 49-те процента на неговия бизнес партньор Джордж Джилет.

Във връзка с това, Том Хикс определи като оскърбително изявлението на представителя на Dubai International Capital – Аманда Стейвъли, което е било разпространено до всички медии, относно евентуалната сделка.

„Аманда трябва да знае, че не бива да постъпва така. Не трябва в устата ми да се вкарват чужди думи, както и да ми се приписват някакви постъпки, които не съм извършил. Подобни неща влияят както на моята репутация, така и на нейната”, сподели Том Хикс.

Битката за контрола над големия пакет акции в Ливърпул вероятно ще продължи, въпреки че преди ден се появи информация, че „Дубай интернешънъл кепитъл" (DIC) вероятно ще приеме да влезе с 49% от акциите, а контролът ще остане в ръцете на Том Хикс.