Шейх Мохамед, който оглавява дубайския инвестиционен фонд DIC, който иска да закупи Ливърпул, призова феновете да принудят настоящите американски собственици Том Хикс и Джордж Жилет да напуснат Мърсисайд.

Арабите вярват, че червените привържениците са на тяхна страна и това си пролича от множеството плакати насочени срещу янките, които често могат да се видят напоследък на Анфийлд.

Въпреки недоволството от страна на феновете на Ливърпул Том Хикс отхвърли офертата на DIC на стойност 400 милиона паунда и смята да довърши своя бизнес план, включващ тегленето на кредит за построяване на нов стадион.

Отказът е разгневил шейх Мохамед, който вярва, че ще е по-лесно да откупи 50% от акциите на клуба, притежавани от Джордж Жилет, но Хикс отказва да работи заедно с дубайците.

„Шейх Мохамед е фен на Ливърпул и иска честта да ги притежава, а не да прави печалба. Той се готви да остави Хикс да се поти в собствената си мазнина, докато не го принуди да сключи сделката”, закани се източник близък до ръководителя на DIC.

Довечера момчетата на Рафаел Бенитес гостуват на Интер в реванш от осминафиналите на Шампионската лига и разполагат с преднина от 2:0 от първия мач.