Съсобственикът на Ливърпул Том Хикс изрази подкрепата си към мениджъра Рафаел Бенитес, въпреки загубата на „червените” от Бешикташ с 1:2 в мач от Шампионската лига снощи.

 

След поражението „мърсисайдци” останаха на последно място в група А и до минимум намалиха шансовете си за класиране в следващата фаза на надпреварата.

 

Испанският наставник на тима е остро критикуван за ротационната политика, която използва. От началото на сезона Бенитес няколко пъти оставя извън титулярния състав рекордната покупка Фернандо Торес.

 

„Подкрепяме Рафа. Той е точният мениджър за нас”, коментира Хикс, който е собственик на Ливърпул заедно със сънародника си Джордж Джилет.

 

Рафа ротира състава вече три години. Никой не може да постави под въпрос умението му да води отбора в Шампионската лига”, каза още Хикс.

 

„Допуснахме разочароваща загуба защото просто бяхме надиграни от турците. Мисля, че шансовете ни намаляха, но все още може да се класираме напред. Трябва да спечелим следващите три мача”, завърши босът на „червените”.