"Когато пътувахме за последния кръг до Милуол, той си пишеше домашните в клубния автобус".

Така мениджърът на Рочдейл Кейт Хил разказва за халфа на отбора от Лига 1 - 16-годишния Даниел Адсхед, който в неделния следобед може да излезе срещу Тотнъм в петия кръг на ФА Къп.

Роден през 2011, ученикът от Манчестър се превърна в най-младия дебютант за отбора си, на 16 години и 17 дни, по време на мача за трофея на EFL срещу Бъри на 19 септември Адсхед, към когото има интерес от Арсенал и Челси, помогна и на отбора си да стигне до пети кръг на ФА Къп едва за трети път в историята си. Той е толкова млад, че законите за закрила на детето задължават той да се преоблича преди и след мач отделно от своите съотборници.

И независимо от резултата в неделния мач, в понеделник Даниел отново ще бъде в училище "Райт Робинсън", където да изпълнява своите задължения.

"Не трябва да си ракетен инженер, за да знаеш, че Дан има страхотно бъдеще в играта", сподели Хил. "Хората забравят, че той е само на 16. Той прогресира много за човек, който все още ходи на училище. Игра срещу Милуол за ФА Къп, игра 64 минути срещу Донкастър в третия кръг и най-вероятно ще играе като резерва срещу Тотнъм."

"Когато играе за първия отбор изпуска няколко дни училище, но когато пътувахме до Милуол той си пишеше домашните в автобуса. Във футболния свят има много акули. Отнасям се с Дан сякаш е мое дете."

А в училището на таланта също са много щастливи със своя възпитаник. "Надяваме се Даниел да бъде отново в училище в понеделник, стига да бъде в леглото в разумен час, а не да бъде навън, празнувайки", споделя директорът Мартин Хауърт. "Хубавото е, че Даниел иска да бъде в училище. Той обича да идва на училище и се наслаждава на училищния живот. Той ще бъде или на терена, или на училище, защото е успешен и на двете места."

Мачът между Рочдейл и Тотнъм е от 18 часа и може да бъде гледан пряко по DIEMA SPORT 2, PLAY DIEMA XTRA и GONG PLAY.