Новият национален герой на Англия Тио Уолкът може да е в центъра на събитията в последните дни, но това не му пречи да прави нещата, които и всеки друг тийнейджър. Като например да си забрави ключовете от къщи…

„Дейли Мейл” разказва как, след като отбеляза хеттрик за Англия срещу Хърватия в сряда, младокът звъннал на майка си, с която живее, за да го изчака след мача, тъй като няма ключове от дома си. Уолкът все още живее с мама и татко в къща с пет спални в Хартфордшир.

Лин Уолкът, която изгледа по телевизията фурора на своя син, сподели: „Бях сама вкъщи, съпругът ми пътува до Хърватия, за да не пропусне мача. Тио ми се обади след края на срещата, за да ме помоли да го изчакам, тъй като няма ключове. Той се прибра директно от летището, в 3 часа през нощта, а на следващата сутрин вече бе на тренировка с Арсенал.”

Госпожа Уолкът, средностатистическа работеща англичанка, е убедена, че новата слава на Тио няма да му завърти главата. „Той не е такъв човек, предпочита да си седи вкъщи и да анализира работата си,” каза тя. „Не обича да предполага какво ще стане в бъдещето, просто приема всеки ден за себе си.” По изрична поръчка на бащата на Тио – Доналд Уолкът, Лин изкупила всички вестници на следващия ден, за да ги запази в семейните архиви.

Друга не по-малко доволна жена в живота на Уолкът бе 19-годишната му приятелка Мелани Слейд. Вчера тя също усети вниманието на папараците, на пазар в местния супермаркет. „Много се гордея с Тио, мисля, че той се справи чудесно,” отбеляза русокоската. „Той се труди много на тренировки, и знам, че винаги е искал да играе и да вкарва голове за Англия.”