Близо 60 изключително богати инвеститори са готови да съберат до 1,5 млрд лири в опита си да откупят Манчестър Юнайтед от американската фамилия Глейзър. Информацията разкрива престижния „Times”.

Въпреки че „янките” на няколко пъти заявиха, че клубът не се продава, лидерите на Червените рицари (неформално обединение на група водещи финансисти – бел. ред.) трябва да седнат на кръгла маса в петък, за да пресеят списъка от богатите кандидати, които са готови да инвестират в закупуването на Юнайтед.

„Мислехме си, че имаме на разположение 40 инвеститори – е, вече са 60”, коментира през авторитетното издание един от членовете на Червените рицари.

Според вестника, начинанието за закупуването на най-големия клуб в Британия съвсем скоро може да се превърне в реалност и Рицарите ще бъдат в състояние да отправят своята оферта към американското семейство.

Рицарите оценяват Манчестър Юнайтед на около 1 млрд. лири, докато Глейзър искат 1,2 млрд. лири.

В четвъртък пък изпълнителният директор на „червените дяволи” Дейвид Джил разкритикува действията на Червените рицари, като добави, че Глейзър нямат никакво намерение да продават клуба.