Мениджърът на Астън Вила Тим Шерууд бе разочарован от представянето на своите футболисти през уикенда. Неговият отбор загуби катастрофално при визитата си на Саутхемптън с 1:6 и донякъде заличи отличните впечатления от последните месеци.

„ Бяхме концентрирани във всеки мач досега, но срещу Саутхемптън не се получи. Първите 45 минути на мача бяха катастрофални. Можем единствено да вдигнем главата и да продължим напред”, сподели мениджърът пред официалния сайт на бирмингамци.

Все пак 46-годишният наставник се опита да защити футболистите си, въпреки ужасяващото им представяне на „Сейнт Мерис”.

„Откакто поех клуба, футболистите са фантастични. Нямам проблеми в съблекалнята, всички са перфектни. Ето защо ние трябва да забравим за тази загуба. Бяхме слаби в събота и всички имаме вина. Но аз вярвам в моя отбор, защото доказа, че има характер”, допълни Шерууд.

Англичанинът пое бирмингамци в средата на месец февруари и успя да ги измъкне от зоната на изпадащите. В момента „виланите” се намират на 15-ата позиция в класирането, на безопасна дистанция от зоната на изпадащите.

Сезонът за Вила ще завърши на 30-и май. Тогава момчетата на Тим Шерууд ще се изправят срещу Арсенал във финала на ФА Къп, който ще се проведе на „Уембли”.