Саутхемптън запази шансовете си за класиране в Европа след тоталния погром, който нанесе над гостите си от Астън Вила. "Светците" не показаха никаква милост и опукаха съперника си от Бирмингам с 6:1. 

Всичко в този мач беше решен преди почивката, която дойде при резултат 5:1. В началото на мача пък Садио Мане реализира най-бързия хеттрик в историята на Премиършип, след като наниза три попадения в мрежата на Шей Гивън само за 176 секунди, подобрявайки рекорда на Роби Фаулър от 273 секунди от 1994 г. 

Мачът започна във вихрено темпо и домакините още тогава показаха, че няма да се церемонят с Вила. Още в 4-та минута гол на Грациано Пеле беше отменен, а след това отново той и Садио Мане можеха да открият, но не бяха точни. Между тях пропуск направи Кристиян Бентеке. 

Този натиск даде резултат в 13-та минута и "светците" откриха. Тогава Садио Мане слаломира през защитата на Вила и стреля, но Шей Гивън изби. След това той се пребори за топката и на празна врата не пропусна - 1:0. 

Веднага след това сенегалецът вкара за втори път, като се възползва от нова катастрофална грешка в защитата на съперника и наниза за втори път мрежата на съперника. В 16-та минута той вкара за трети път, като този път пасът беше на Шейн Лонг и за по-малко от три минути резултатът набъбна на 3:0. 

Но това не отказа домакините от търсене на още попадения в мрежата на Вила. Джеймс Уорд-Праус пропусна, а в 26-та минута това не се случи на Шейн Лонг и резултатът стана вече 4:0. Тогава Грациано Пеле се откъсна и стреля в тялото на Шей Гивън. Лонг обаче беше хладнокръвен при добавката и вкара за четвърти път. 

Петият гол за "светците" дойде в 38-та минута и беше истински шедьовър. Негов автор беше пак Лонг, а ударът на ирландеца беше от поне 40 метра и не остави шансове на Шей Гивън, който не изигра най-добрия си мач. 

Почетното попадение за Астън Вила падна в продължението на първата част. Негов автор беше дежурният голмайстор на гостите Кристиян Бентеке, който с глава прониза вратаря на Саутхемптън след центриране на Леандро Бакуна. 

През второто полувреме домакините продължиха да се забавляват, като Мая Йошида, Натейниъл Клайн и Грациано Пеле сеизредиха да пропускат пред Гивън. Шестият гол "се печеше" и в крайна сметка падна в 81-та минута. 

Тогава авторът на хеттрик Садио Мане се превърна и в асистент, като намери страхотно Грациано Пеле в наказателното поле и италианецът разстреля Гивън от около точката на дузпата, за да оформи крайното 6:1. 

До края Гейбриъл Агбонлахор на два пъти и Кристиян Бентеке опитаха да отбележат поне още едно попадение за Вила, но не бяха точни и така резултатът се запази с това разгромно изражение в полза на Саутхемптън. 

Благодарение на успеха, "светците" вече събраха 60 точки и се изкачиха, макар и временно, на шестата позиция. Астън Вила пък ще трябва още да трепери за мястото си в Премиършип след тази загуба, защото остава с 38 точки. Последният отбор под чертата Хъл Сити е с 34, но има два мача.