Вратарят на Нюкасъл Тим Крул отрече да има каквато и да е вражда между него и капитанът на Арсенал Робин ван Перси. Двамата футболисти, които са съотборници в холандският национален отбор, се сдърпаха сериозно след победния гол на „топчиите“ във вратата на „свраките“, който падна в 95-ата минута на срещата.

По думите на мениджъра на Нюкасъл Алън Пардю Крул и Ван Перси се дразнели по време на целия мач, а в края двамата играчи трябваше да бъдат разделени от своите съотборници.

Крул сподели, че е използвал изминалите няколко дни, за да премисли ситуацията отново, и сега всичко е наред. „Не съм гневен или ядосан“, заяви холандският страж. „Това бе среща с изключително значение, но такива са и останалите двубои във Висшата лига, още повече, че се играят всяка седмица.“

Селекционерът на Холандия Берт ван Марвайк е на мнение, че не вярва поизострилите се взаимоотношения между двамата сънародници да продължат и в националния отбор. „Те са големи хора, които винаги търсят победата. Точно от такива се нуждаем на задаващото се европейско първенство“, заяви наставникът.