Халфът на Евертън и националния отбор на Австралия Тим Кейхил ще остане извън терена докрая на сезона, след като се разбра, че има счупен пръст на левия крак. Австралиецът бе принудително заменен по време на вчерашното гостуване на „карамелите” на Шефийлд Юнайтед завършила 1:1. На почивката играчът е бил прегледан на скенер и лекарите са установили, че има счупен пръст и фибулна костица, което ще предизвика дълго лечение.

„Жалко, че загубихме Тим. Това е неприятно допълнение към останалите проблеми, които имаме в състава,” коментира мениджърът Дейвид Мойс пред официалния уебсайт на клуба. „Анди Джонсън също се оплаква от болки в коляното и в последните две срещи игра на обезболяващи. Надявам се, че ще намерим други варианти за реализатори на нашите голове,” допълни шотландеца.

Евертън са на шеста позиция в класирането в Премиършип с реални шансове за място в Евротурнирите през следващия сезон. Липсата на Кехил и Джонсън, обаче, ще създаде сериозни проблеми в офанзивен план за Дейвид Мойс. Джеймс МакФадън лекува контузия и ще се завърне в игра най-рано в началото на април, а двамата нападатели, които се редуват като партньори на Джонсън в атака – Джеймс Бийти и Виктор Аничебе не се представят на необходимото ниво през сезона.