Нападателят на Арсенал Емануел Адебайор призна, че Тиери Анри играе ролята на негов гуру, който го мотивира да помага на „топчиите” да спечелят титлата в Премиършип. Талантливият африканец получил обаждане от Анри само минути след победата с 2:0 над Блекбърн в понеделник. Нападателят на Барселона го поздравил за попадението във вратата на Роувърс, извело Арсенал на пет точки от втория във Висшата лига.

Адебайор разкри: „Тиери ми е като по-голям брат. Често ми изпраща съобщения, в които пише неща от рода на: „Знам, че имаш качества, вкарал си вече 15-16 гола и можеш още, ако просто вложиш още концентрация”, така че това се опитвам да правя аз, слушам по-възрастните играчи. Той вярва в мен, в силния ми характер, в класата ми. Искам да му благодаря, защото ми помага много. Винаги поддържаме връзка. Той ме убеди да не напускам през лятото. Ние имаме много общи неща и се разбираме добре.”

„Разбира се, че вече се чувстваме по-близо до титлата,” продължи младият нападател. „Коло Туре се връща, както и Ебуе и Сонг. Справихме се добре, докато те играха за Купата на Африка и сега, когато се завърнат, ще натиснем още повече. Титлата не е решена. Знаем, че Манчестър Юнайтед винаги може да ни застигне, но ние ще задържим фокуса си и ще видим какво ще се получи. Най-важното е да не полетим в облаците, защото предстоят трудни, но вълнуващи моменти,” завърши Емануел Адебайор.