Френският нападател на Барселона Тиери Анри призна, че все още не може да се нагоди напълно към живота в каталунската столица. Бившият голмайстор на Арсенал започна да бележи попадения, но остава в сянката на младата звезда Лионер Меси. Допълнително негативните емоции се допълват от развода на Анри с Клер Мери, която остана в Лондон заедно с двугодишната им дъщеря Теа.

Анри призна: „Лондон ми липсва много и винаги ще е така. Това е страхотен град, там животът ми бе прекрасен. Прекарах осем години там и това не е нещо, което мога да забравя. Трябва да играя повече, за да си върна формата от преди, която позагубих заради контузиите,” коментира той пред „Дейли Мейл”.

„Играх осем пълни сезона без да пропусна почти нищо. Затова бях в шок, когато се наложи да не играя цели шест месеца. Завръщането не е лесно, но вече се чувствам по-добре. Болката отшумява и срещу Сарагоса бях достатъчно остър. Отдавна не се бях чувствал така. Атмосферата в Барселона е добра. Всички сме като семейство и това ми напомня на Арсенал.”

Анри така и не се сбогува подобаващо с феновете на Арсенал, които го обожаваха. Той обаче обмисля да се завърне на „Емирейтс стейдъм”. „Мисля, че ще опитам да го направя през декември, защото тогава има пауза в испанското първенство и ще имам свободно време. Бих предпочел това да стане в извън игрова обстановка, за да му се насладя напълно. Не бих искал да играя срещу Арсенал в Шампионската лига този сезон. Това няма да е добър начин да кажа „сбогом” на феновете. Просто ще отида на стадиона, на трибуните. Не бих искал да излизам на терена или нещо такова,” добави Анри.