Нападателят Карлос Тевес призова за по-бързи действия от страна на Манчестър Юнайтед по привличането му от Уест Хем, за да се предотврати спада във формата му за началото на сезона.

Аржентинският национал очаква постановлението на Върховния съд, който трябва да реши спора между Уест Хем и агента Киа Жорабчиян, относно кой точно притежава правата му.

Непрекъснатото отлагане започва да се отразява зле на 23-годишния Тевес, който заяви: „Решението трябва да бъде взето скоро, за да мога да продължа кариерата си. Да играя за такъв супер отбор като Манчестър Юнайтед без да съм водил предсезонна подготовка ще е истинско предизвикателство.”

Юнайтед са убедени, че Тевес ще стане техен играч преди да затвори трансферният прозорец на 31 август, но футболистът призна, че е доста разстроен от забавянето.

„Аз съм боец и съм готов за всякакво предизвикателство. В кариерата си съм показвал това много пъти. Но сега ще ми е много трудно,” каза той. „Иска ми се да се намери решение за всички, защото аз искам само да играя. Не съм отговорен за цялата бюрокрация. Настроен съм да започна да играя за Юнайтед във всеки един момент, но може да имам проблеми с физическата подготовка, ако това продължава.”

Тевес сподели още: „Надявах се да мога да играя в мача за Къмюнити Шийлд срещу Челси тази неделя. Много ми е мъчно, че няма да стане.”

Очаква се някакво решение по случая да бъде взето на 22 август.