Отборът на Хъдърсфийлд постигна победа с 4:1 над Борнемут в мача от 27-ия кръг на Висшата лига.

Така „териерите“ се върнаха на победния път след петте поредни предходни поражения. Със спечелените три точки Хъдърсфийлф събра 27 на 16-о място, а Борнемут е 10-и с 31.

Начало на головото шоу постави Алекс Причард, който след като получи подаване от Стив Муни нанесе безпощаден удар за 1:0.

В 14-ата минута Борнемут изравни резултата. Джуниър Станислас достигна до центриране в наказателното поле отдясно, успя да овладее и с точен удар направи 1:1.

Головете не спряха да валят и Хъдърсфийлд излезе отново напред в 27-ата минута. Стив Муни засече центрира от фаул и покачи на 2:1. „Черешките“ можеха да стигнат до ново реми в 32-ата минута, когато Стив Кук бе близо до отбелязване, но топката премина на косъм от левия стълб.

След почивката преднината на Хъдърсфийлд набъбна на 3:1. Това се случи в 66-ата минута. Аарън Муй отигра подаване Муни и наниза нов гол във вратата на гостите.

В петата минута на продължението на мача дузпа бе отсъдена в полза на домакините. Дан Гослинг влезе грубо в съперник в наказателното поле, а съдията посочи бялата точка. С изпълнението се нае Раджив ван ла Пара, който оформи крайното 4:1.