Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо ще може да разчита на Джо Коул най-рано следващия месец, ако халфът продължава да се възстановява така бързо. Полузащитникът тренира много усилено, а счупеният му крак оздравява, така че най-вероятно ще може да вземе участие в ¼-финалната среща от Шампионската лига срещу Валенсия.

Капитанът на „сините” Джон Тери каза, че Коул е като малко дете, откакто е хвърлил патериците си и е махнал гипса. „Джо е малко момче. Пита доктора всеки ден през последните три месеца, дали скоро ще се оправи напълно. Когато се разхожда наоколо, топката винаги му е в краката и той прави разни малки трикове с нея. Когато дриблира, изглежда много щастлив”, коментира Тери.

„Коул ми каза, че ще е готов за мача срещу Валенсия. Самият факт, че вярва в това, ще му помогне да се възстанови по-бързо. Ако не е готов за срещата с испанците, то най-късно седмица след това”, заяви наставникът на Челси. „Джо беше ключов играч през последния сезон, игра невероятно. Тази година непрекъснато е контузен”, каза Моуриньо.