Английският национал Джон Тери сподели в интервю, че е готов да преотстъпи капитанската лента на бившия капитан на "трите лъва" Дейвид Бекъм, ако това ще помогне на отбора под ръководството на новия селекционер Фабио Капело.

Италианският специалист ще изведе Англия за първи път в мача срещу Швейцария на стадион „Уембли“ в Лондон следващия месец. Първото решение на Капело като селекционер на британците ще бъде именно това дали да остави капитанската лента на Тери или да я върне на Дейвид Бекъм. Ако халфът на ЛА Галъкси бъде повикан за приятелската среща то той ще запише мач номер 100 с националната фланелка.

„Ще бъде чудесно за Дейвид Бекъм и неговото семейство да получи капитанската лента в тази нощ. Той е прекрасен футболист и човек. Всички в отбора се надяваме, че след 100-ия си мач ще запише още много“, коментира Джон Тери, на който днес му предстоят медицински прегледи. След изследванията трябва да стане ясно колко дълго ще продължи възстановяването на бранителя, който получи тежка травма през декември и оттогава не е играл.

„За мен няма значение, кой ще бъде капитан. Ще уважа всяко решение, каквото и да е то. Най-важното е Англия отново да бъде велик отбор. Ако се завърнем на победните пътища то всички ще бъдат щастливи“, допълни капитанът на Англия и Челси.