Новото лице в щаба на Челси Хенк тен Кате разкри, че има намерението да внесе в тима стил на игра подобен на този на Барселона. Помощник треньорът на Аврам Грант демонстрира професионализъм и големи амбиции при появата си на „Стамфорд Бридж”.

„Ще ни коства много енергия и усилия, но ще направя всичко възможно да убедя футболистите, че има и друг начин да играят, при който ще се забавляват повече, а и да се харесат на публиката”, категоричен бе Тен Кате

„Всичко обаче ще се случва постепенно, няма как да се случи чудо, това е невъзможно. Ние сме в голям отбори се нуждаем от победи и сме длъжни да правим това стъпка по стъпка”, допълни помощникът на Грант.

Тен Кате призна, че би искал отборът да играе футбол подобен на Барселона, в чийто щаб бе специалистът в продължение на три години: „Челси няма Иниеста, Деко и Шави, които имат големи качества, но „сините” разполагат с много играчи, които демонстрират различен стил на игра. Смятам обаче, че показваното от „каталунците” е много атрактивно.”