Манчестър Юнайтед отхвърли категорично искането на телевизия Сетанта да играе своя мач срещу Евертън на Бъдни вечер. Смелият опит на телевизията да си осигури основен дял аудитория по време на празниците, стигна до там да предложи срещата на „Олд Трафърд”, насрочена за 22 декември, вместо това да се играе на 24 вечерта.

Подкрепени и от полицията, от Юнайтед отхвърлиха предложението и го определиха като „кошмарно”.

Сетанта, която плати почти два милиарда паунда за правата на английската Висша лига, ще трябва да се примири, а това ще означава своеобразна победа за феновете. Това лято Сетанта разчупи монопола на Скай Спортс и получи правото да излъчва по 46 мача на сезон. Все пак Скай си запази по-интересните мачове, и затова Сетанта искаше с коледния мач между Юнайтед и Евертън да потърси реванш.

Полицията в Манчестър също заяви: „Това бе една кошмарна идея и бързо бе отхвърлена. Щеше да причини организационен хаос, освен хората, полудели покрай Коледа, щеше да се отвори работа и около пристигащите от Мърсисайд. Като знаем какво съперничество съществува между двата града, това си е истинска рецепта за бедствие,” заявиха от властите.

Така мачът ще се играе на 23 декември, събота, по обяд.