Агентът на Кристиан Бентеке разкри, че неговият клиент не възнамерява да подпише нов договор с Астън Вила. По-любопитното в случая е, че до признанието се стигна благодарение на това, че импресариото Кисмет Ерис се издаде по време на телефонна шега.

Подставено лице се свърза с него и се представи за мениджър от Висшата лига, който иска да знае каква е ситуацията около белгийския национал. В договора на Бентеке има освобождаваща клауза за 32,5 милиона паунда, на която „виланите“ много държат и засега спира повечето желаещи.

Ерис обаче бе категоричен, че Бентеке ще предприеме всички възможни и разрешени стъпки, за да форсира продажбата си. „Със сигурност той няма да подпише нов договор. Чакам обаждане от изпълнителния директор Том Фокс, с когото трябва да се срещна. Едно е сигурно – Кристиан ще направи, каквото му позволява законът, дори ще настоява, ако трябва, за да напусне Астън Вила.“

„Това не е, защото той не се чувства щастлив. Той просто иска да играе в по-голям клуб. Каквото и да става, той няма да подпише нов договор. Засега такова предложение към него няма“, добави Ерис.