Бившият мениджър на Нюкасъл и националния отбор на Англия Сър Боби Робсън взе отношение в сагата на Кевин Кийгън, като посъветва изпълнителния директор на „свраките” Денис Уайз да се премести малко по на север от Лондон или да напусне клуба.

Кийгън напусна в четвъртък с остра критика към ръководството на Нюкасъл, че не му дават никаква свобода на действие в трансферите и привличат играчи, които нито треньора, нито футболистите познават.

Робсън даде изявление и сподели, че иска да види повече отношение към отбора от Уайз, ако бившият член на Челси иска да продължи поста си на „Сейнт Джеймс Парк”.

„В договора на изпълнителния директор на Нюкасъл има клауза, според която той трябва да живее в рамките на 20 мили от „Сейнт Джеймс Парк”. В последните дни притесненията около феновете на Нюкасъл, развитието на отбора, това дали нещата ще се развият както трябва се движеха от човек на повече от 300 мили от клуба”, сподели Робсън и добави, че той всъщност съчувства на Кийгън.

„Не е тайна, че Кевин Кийгън напусна тази седмица. За горд мениджър като него е невъзможно да работи под тиранията на Денис Уайз. Първо, изпълнителният директор винаги има повече власт от треньора, но това не би трябвало да води до проблеми. Второ, те не работиха като екип, което означава комуникация лице в лице. И как биха могли като Кевин винаги беше в клуба, а Уайз не. Не можеш да работиш за Нюкасъл от другия край на страната. Денис Уайз трябва да се установи в Нюкасъл, да се среща с мениджъра редовно, да разговарят, да знае нуждите му. Ако той не иска да го направи клубът трябва да се отърве от него", сподели Сър Боби.

„Можте ли да си представите Сър Алекс Фъргюсън, Арсен Венгер или Рафа Бенитес да взимат играчи, за които не знаят нищо. И при това положение никой уважаващ себе си мениджър няма да приеме позиция в Нюкасъл. Винаги е имало трудни моменти в Нюкасъл, но не си представях колко назад се е върнал клуба след напускането ми през 2004 година. Не мога да видя някакво разрешение освен ако на следващия мениджър не му гласуват пълно доверие при избора на играчи и подписването на трансфери”, завърши Робсън.