Сър Алекс Фъргюсън заяви, че колебливата форма на Реал Мадрид е предимство за Манчестър Юнайтед преди сблъсъка между двата тима в Шампионската лига, но добави, че в никакъв случай не бива да се подценява тим, който ще хвърли всички усилия в най-силния клубен турнир в Европа.

Двата отбора излизат един срещу в сряда на „Бернабеу“ в първа среща от осминафиналите в надпреварата.

В същото време, „червените дяволи“ водят убедително в класирането във Висшата лига, докато „белия балет“ изостава на 16 точки от Барселона в Испания.

„Мисля, че целта на Реал Мадрид този сезон е Шампионската лига. Отборът имаше труден старт в Примера Дивисион, особено заради отличната форма на Барселона. Но мисля, че Жозе гледа най-вече към Европа. В това няма никакво съмнение“, заяви сър Алекс.

„На нас може да ни е трудно, но и на тях няма да им е леко, защото са под напрежение. На този етап, ние участваме в три турнира. Жозе пък има полуфинал за Купата на Краля, следващата седмица играят срещу Барселона, след това и за първенство, а след това във вторник Реал гостува на „Олд Трафорд“. Имат сериозна програма“, добави шотландският колос.

„Казват, че английското първенство е трудно. Но ако погледнем какво предстои на Реал – много тежка програма. В случая на Жозе, то може да направи промени в състава си, защото приоритетът му е Европа. Но Реал никога не иска да пада от Барса. Така че трябва да избере силен състав и за тези мачове. Интересно ще е“, каза още сър Алекс.