Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън винаги е давал шанс на младите футболисти, и неслучайно Уейн Рууни има зад гърба си близо 300 мача едва на 24 години. През настоящия сезон обаче шотландският спец е решен да заложи на опитните в състава си, за да постигне целта – рекордна 19-та титла. Вече на финалната права от шампионата, „червените дяволи” нямат право на грешна стъпка, затова нещата ще бъдат оставени в ръцете на 36-годишният Райън Гигс, Пол Скоулс и Гари Невил, на по 35, и Рио Фърдинанд, на 31 години.

„Опитът ще е решаващ,” обясни сър Алекс. „Момчетата, които вече са минавали по този път, ще ни помогнат. Техните умения и познания ще са много важни в този момент, тъй като сезонът стана наистина завързан.”

„Очаква ни натоварена програма и трябва да правим някои промени,” добави Фърги, чийто тим има да изиграе максимум още 13 мача в Англия и Европа до края на сезона.

Юнайтед има домакински мач с Ливърпул, гостуване на Ман Сити, както и може би най-важното дерби за сезона – с Челси на 3 април.

„Всичко опира до постоянство,” продължи Фъргюсън. „Аз съм поставил целта за титлата – да спечелим всеки мач до края! Разбира се, това е тежка задача, но така стоят нещата.”