Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се присъедини към мнението на своя колега от Арсенал Арсен Венгер като каза, че борбата за титлата в Англия ще се реши в предстоящите двубои между първите три тима в класирането.

Вчерашната загуба в градското дерби от Сити с 1:2 може да остави „червените дяволи” на 5 точки от „артилеристите”, ако последните успеят да победят като домакин тима на Блекбърн по-късно тази вечер.

Въпреки възможната сравнително голяма дистанция, шотландският специалист заяви, че надпреварата в Премиършип ще се реши през aприл месец, когато на 12-ти ще излязат един срещу друг Юнайтед и „топчиите”, а две седмици по-късно момчетата на Фърги ще се изправят срещу Челси на „Стамфорд Бридж”.

„Няма никакво съмнение, че срещите с Арсенал и Челси ще бъдат изключително решаващи за първото място”, заяви наставникът на настоящите английски шампиони.

„Много важно е, че борбата за върха е много близка. Факт е, че всички от големите отбори изпуснаха точки”, добави той.

„Грандовете губят точки от малките отбори повече от всякога. Все пак мисля, че домакинството ни на Арсенал и гостуването на Челси ще се окажат най-важни”, завърши сър Алекс Фъргюсън.