Тайната за невероятното нападение на Манчестър Юнайтед е свободата на действие, която наставникът на английските шампиони сър Алекс Фъргюсън е отпуснал на своите футболисти по време на мач. Този стил представлявал част от футболната философия по отношение на атаката, която изповядва шотландския специалист разкриват някои от състезателите от „Олд Трафорд”.

Треньорът на „червените дяволи” сподели след победата над Блекбърн, че съставът, с който разполага в момента, е най-добрият в неговата кариера.

Доста отбори разчитат на строго определени тактически схеми и организиране на играта, но Кристиано Роналдо, Уейн Рууни, Карлос Тевес и компания, имат зелена светлина от своя наставник, да разкриват възможностите си и талантите си по всякакъв начин.

„Мениджърът ни дава свобода на терена, за да може всеки да разкрие пълния си потенциал. Мисля, че на този етап до голяма степен успяваме да постигнем тази цел”, сподели Дарън Фелтчър.

„Атаката на отбора в момента е просто невероятна, но откакто тренирам с първия отбор, мога да кажа, че това, което наистина прави нападението ни уникално, са младите играчи. Отдавна Манчестър Юнайтед не е разполагал с толкова свежа и подмладена атакуваща формация – както типични остриета, така и крила”, продължи той.

„Точно както миналата година нашите попадения не идват само от една зона, а отвсякъде, просто всички се включват и допринасят за това. Този момент е изключително важен, тъй като, за да се страхуват от теб, ти трябва да държиш противника си на нокти във всеки един момент. В противен случай ще си прекалено предвидим”, добави още Флетчър.

„Наистина не отбелязахме много голове в началото на сезона, но тогава всички знаехме, че рано или късно ще се справим с този проблем – така и стана. Атакуваме от всяка една посока, фронтално, от крилата, както и от дълбочина. Във всяка една среща някой нов се включва напред и блясва с отлични изяви”, завърши футболистът на английските шампиони.