Сър Алекс Фъргюсън, който изведе тима на Манчестър Юнайтед до 13 титли във Висшата лига, 5 купи на Англия, 4 купи на Лигата и 2 Шампионски лиги, отново ще седне на треньорската скамейка на стадион "Олд Трафорд".

Това ще се случи на 4 юни, когато ще се проведе бенефисът на халфа на "червените дяволи" Майкъл Карик. В шоуто ще участват тима на Юнайтед от 2008 година, който е последният, спечелил Шампионската лига, както Звездна единайсеторка, подбрана от Карик. Фъргюсън ще води тима на Юнайтед, докато тимът на Карик ще бъде ръководен от бившия мениджър на Тотнъм, Уест Хем и Портсмут Хари Реднап.

"Много се радвам, че ще видя отново играчите. Но да си призная честно треньорската професия не ми липсва. Липсват ми големите мачове, но аз направих своя избор и сега му се наслаждавам", заяви Фъргюсън. Отборът от 2008 година е смятан от мнозина за най-силния, ръководен от Алекс Фъргюсън, включващ в състава си играчи като Кристиано Роналдо, Уейн Рууни, Карлос Тевес, Райън Гигс, Пол Скоулс, Рио Фърдинанд, Неманя Видич, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар, Оуен Харгрийвс и самия Карик.

"Да спечелиш европейската купа е фантастично. Тогава имах наистина чудесен отбор, който имаше страхотно отношение. Проблемът ми с онзи финал с Челси през 2008 година беше, че не успях да използва Парк Джи Сун. Той бе страхотен през целия сезон, но нямаше как да го пусна във финала. Това винаги е проблем в такива мачове", заяви Фъргюсън.

"Три години по-късно, когато играхме с Барселона във финала на Шампионската лига на "Уембли", Димитър Бербатов бе в същата роля, в която бе и Парк в Москва. Той не заслужаваше да го оставя извън групата. Никой играч не заслужава да гледа такива мачове отстрани, затова на семинарите в УЕФА обсъждаме възможността в такива финални двубои всеки отбор да може да разчита на по 11 резерви", каза още Фъргюсън. Към момента е сигурно, че участие в бенефиса на Карик ще вземат голяма част от сегашните му и бивши съотборници в Манчестър Юнайтед, както и легенди на английския футбол като Стивън Джерард и Франк Лампард, които ще играят за отбора, воден от Реднап. Приходите от срещата ще бъдат насочени към благотворителната фондация на Карик.