Алекс Фъргюсън се включи в празненствата по случай 100-годишнината на стадиона на Манчестър Юнайтед – „Олд Трафорд”. Според шотландския специалист Юнайтед разполага с един от най-добрите стадиони в света.

„Това е един от най-хубавите стадиони в целия свят. Хора от различни страни идват всеки ден, за да го видят и да му се насладят. Дори в дни, когато нямаме мачове”, заяви Сър Алекс.

Стадион „Олд Трафорд” е открит на 19 февруари 1910 година с двубоя между Юнайтед и Ливърпул, спечелен от гостите с 4:3. Тогава капацитетът му е бил 80 хиляди зрители. Построяването на съоръжението пък е струвало общо 60 хиляди британски лири.

"Олд Трафорд е един великолепен стадион. Основното е, че винаги, във всички ключови моменти, ние сме получавали необходимата подкрепа от страна на феновете. Вкарвали сме толкова много късни голове, които са били решаващи. Това е нещо велик”", каза още Фъргюсън.

Настоящият капацитет на „Олд Трафорд” е 75 769 седящи места. Финалът в Шампионската лига през 2003 година между италианските грандове Милан и Ювентус се игра на стадиона на Манчестър Юнайтед. „Олд Трафорд” е един от стадионите-домакини на световното първенство през 1966 година, както и на европейския шампионат през 1996 година.