Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън свята, че пътят към трофея в Шампионската лига вече е открит пред неговия отбор, след като „червените дяволи” отстраниха Лил с два трудни мача.

Фъргюсън, който спечели Лигата през 1999 година, заяви, че останалите отбори на четвъртфинал са напълно равностойни, което е добре за шансовете на тима.

„Има класни състави, но нито един прекалено отличаващ се,” каза Фъргюсън.

„Няма голяма разлика между класиралите се отбори, затова мисля, че имаме равни шансове с останалите. Но няма значение с кой ще се паднем, сигурен съм, че ще стане голям мач.”

Фъргюсън бе доволен да види възпитаниците си редом до Челси, Ливърпул, Байерн Мюнхен, Милан, ПСВ, Рома и Валенсия на четвъртфинал.

Шотландският мениджър преследва и требъл начело на тима, като „червените дяволи ще се борят още за титла в Премиършип и ФА Къп.

„Това, че се класирахме е важно. Последните няколко години имахме проблем с достигането на тази фаза. Преди това успявахме често да стигаме до последната осмица, но това не е достатъчно. Искаме да стигнем възможно най-далеч. Искаме да стигнем на финал.”

Сър Алекс Фъргюсън похвали Хенрик Ларсон за огромния му принос към отбора, след като именно шведът реализира победния гол срещу Лил снощи.

„Той си е заслужил всичко сам,” заяви Фъргюсън. „Отдадеността му към работата не се променя с времето. Бихме се радвали да остане, но той е обещал на семейството си друго. Бих направил всичко да го задържа.”

Ларсон се завръща в родината си след пет дни преди старта на шведския шампионат.