Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че реферите трябва да пазят играчите като Кристиано Роналдо, които са по-повратливи и способни, тъй като те постоянно са ритани и фаулирани от противникови футболисти.

Специалистът обаче не оправда постъпката на Роналдо в мача срещу Портсмут, когато португалецът удари една глава на Ричард Хюз. „Моят състезател трябва да вини само себе си, тъй като се поддаде на провокациите”, заяви Фърги.

Роналдо попадна в капана на 100 години опит във футбола, който показва, че извършителят на нарушението, се наказва по-малко от този, който си отмъщава. Но той си е виновен. Това е суров урок за момчето, но нужен”, продължи сър Алекс.

„Не знам какви са инструкциите към съдиите, но ми прави впечатление в последните няколко месеца, че те са по-толерантни към „грубияните” на терена и към по-острата и твърда игра. Не ми е ясно, дали им казват да свирят така, мислех, че всичко е „черно и бяло” и няма много място за интерпретации”, завърши треньорът на „червените дяволи”.