Сър Алекс Фъргюсън ще остане на поста мениджър на Манчестър Юнайтед и през следващия сезон, който ще бъде 25-и негов начело на тима. Това потвърди самият наставник в отговор на множеството спекулации за неговото бъдеще.

Шотландският специалист, който в края на тази година ще навърши 70 години, няма намерение да се оттегля, дори и червените дяволи да триумфират с титлата във Висшата лига и в Шампионската лига.

Подобно постижение би наредило Фърги до великия Боб Пейсли, който остава единствения мениджър, спечелил три пъти купата на Европа.

Фъргюсън оглави Юнайтед през ноември 1986 година и след няколко месеца ще отбележи 25 години от пребиваването си на Олд Трафорд.

Преди днешния ключов мач от 36-и кръг на Премиършип срещу Челси, в който може да бъде решена съдбата на титлата, Фъргюсън анонсира намерението си да остане на своя пост, докато здравословното положение му позволява това.

Ако червените дяволи станат шампион, то това ще бъде рекордната за Англия 19-а титла, с което ще задминат дългогодишния първенец по този показател - Ливърпул, който има 18 трофея.