Манчестър Юнайтед победи Челси с 2:1 в голямото дерби на Висшата лига и вече е много-много близо до поредна титла, с която “червените дяволи” могат да излязат като абсолютни рекордьори по този показател с 19 трофея.

След този мач, два кръга преди края на сезона, Юнайтед има вече 76 точки, шест пред Челси, и трябва да стане невероятно чудо, за да изпусне трофея.

Димитър Бербатов бе резерва за Юнайтед в двубоя, и не се появи в игра.

Хавиер Ернандес откри резултата преди да е изтекла първата минута от мача, в 38-та секунда, след като бе изведен през центъра на защитата от Парк. Чичарито бе изпуснат от Давид Луис и с технично обръщане излезе очи в очи с Петър Чех, и направи 1:0 на "Олд Трафърд".

В 18-та минута Челси пропусна най-доброто си положение до този момент, Малуда центрира отляво, защитник на Юнайтед отклони към Дрогба, който стреля с глава. Ван дер Сар излезе да боксира, но не се справи, топката стигна до Саломон Калу, който стреля от шест-седем метра, но вече стражът се намеси добре.

В 23-та минута Манчестър Юнайтед почти реши мача, като отбеляза и втори гол. След разиграване от корнер, Гигс центрира отляво, право във вратарското поле, където Неманя Видич бе изпуснат от отбраната в синьо и с глава отбеляза.

В 25-та минута Саломон Калу отново имаше добър шанс, като стреля с глава от пет-шест метра, но Ван дер Сар по фантастичен начин отрази. И пак Ван дер Сар бе брилянтен в 31-та минута, когато бе максимално затруднен след изпълнение от фаул на Дидие Дрогба, но спаси.

Доста спорно положение имаше в 53-та минута, когато Франк Лампард игра с ръка в наказателното поле, но арбитърът Хауърд Уеб не отсъди дузпа.

В 62-та минута Карло Анчелоти извърши и последната си смяна, като пусна Фернандо Торес в игра. Шест минути по-късно Франк Лампард върна един гол за Челси. Рамирес центрира отдясно, Иванович свали с глава, и Лампард успя с крак да отклони топката във вратата на Юнайтед.

Въпреки че Челси имаше достатъчно време да търси обрат, Юнайтед игра по-добре и в последните 20 минути от срещата. Веднага след като домакините получиха попадението, Уейн Рууни пропусна да реши мача, след добра атака на Чичарито отдясно, нова грешка в синята защита, мексиканецът намери отлично Рууни, но той не успя да отправи силен удар, и в последния миг Алекс се хвърли самоотвержено и спаси.

Рууни пак пропусна невероятна ситуация, дори две поред, в 82-та минута, когато първо излезе очи в очи с Чех, но позволи да бъде надигран от вратаря. В следващия си опит Рууни много технично опита да прехвърли стража, но топката прелетя на сантиметри над напречната греда.

В 86-та минута Чичарито имаше невероятен шанс, като Валенсия сложи топката на главата му във вратарското поле, и оттам Ернандес стреля в аут.

Въпреки това Ман Юнайтед опази крехката си преднина в последните минути, и дългото продължение, и заслужено постигна победата пред собствената си публика. Празненствата в Манчестър вече са в ход, и една точка в следващия мач на тима с Блекбърн ще короняса отново “червените дяволи” като номер 1 в Англия.


szólj hozzá: M2-0C


szólj hozzá: M2-1C