Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън ще изпрати официално извинение до шефовете на Футболната Асоциация в последен опит да избегне задълбочаване на скандала, който възникна след критичните коментари на шотландеца по адрес на рефера Алън Уайли.

Наставникът на „червените дяволи” има време най-късно до петък сутрин, за да отговори до ФА, след като оттам поискаха обяснение за избухването на Фъргюсън след равенството 2:2 със Съндърланд. Тогава сър Алекс заяви, че главният съдия на въпросния двубой Уайли не е във форма.

Мениджърът на Юнайтед трябва да се върне от почивка в следващите 24 часа, след което ще се опита да разреши възникналите проблеми веднъж завинаги, съобщава „Sun”.

Английското авторитетно издание твърди, че представителите на Юнайтед вече са изготвили извинението на Фърги до ФА. Шотландският спец вече се извини на Уайли, чрез открито съобщение на страницата на шампионите.

Сега, сър Алекс се надява, че с по-официално извинение, ще успее да избегне евентуално разследване и задълбочаване на проблема. Има обаче, голяма възможност и това да не помогне, заради големия натиск върху ФА да накаже Фъргюсън заради словесните му своеволия спрямо съдиите.