Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън разкри, че се е опитал да подпише с легендата на Милан Паоло Малдини.

Фърги е попитал бившия наставник на Италия Чезаре Малдини, дали сина му ще е склонен да напусне Милан, заради Юнайтед, но е получил отрицателен отговор.

„Винаги съм искал Паоло в отбора, но беше невъзможно” - признава шотландецът - „Срещнах се с баща му на един мач и му казах колко бих се радвал, ако синът му дойде в Манчестър Юнайтед.

„Чезаре ми се усмихна и каза: „Дядо ми беше в Милан, баща ми беше в Милан, аз играх за Милан и сега моя син е в Милан”. И това беше - край на историята”, разкри Сър Алекс.

Наставникът на червените дяволи също така говори за капитана си Гари Невил, който в последно време има проблеми с травми и дори мисли да се откаже от футбола след края на сезона.

„Гари никога не е имал таланта на Райън Гигс или Пол Скоулс, но успя да си осигури място в отбора. Освен това той показа и качества, че може да се върне след година и половина и да играе така, че все едно никога не е имал контузии. На неговите години не е лесно. Той е фантастичен футболист. Той е пример за това как човек никога не се предава. Той е чудесен мъж”, заяви Фъргюсън.