Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън разкри, че за момента преговорите с Арсенал за трансфера на Робин ван Перси са в застой.

Докато „червените дяволи“ бяха на турне в Южна Африка, легендарният шотландец разкри, че клубът наистина е отправил предложение за капитана на „топчиите“. Към момента Юнайтед ще трябва да се пребори с конкурецията на градския съперник Сити и италианския шампион Ювентус. За някои това изглежда малко вероятно, тъй като откакто пое Арсенал, Арсен Венгер никога не е продавал играч на „Олд Трафорд“.

„Ние отправихме оферта, но те се опитват да преговарят с други клубове“, заяви Фъргюсън. „Не бих казал, че имам добро предчувствие. Няма никакво развитие. Трудно е да се каже докъде ще стигнем, когато те действат по този начин.“

„Не знам какви са плановете им, защото не ни казват нищо. Друго не мога да кажа. Ще трябва да бъдем упорити. Ще направим най-доброто и да се надяваме, че всичко ще се развие добре за нас, но до момента нямаме нищо“, каза още сър Алекс.

Шотландецът не пропусна да коментира и трансферът на Лукас Моура в Пари Сен Жермен. Както е известно, Юнайтед най-много искаше да подпише с бразилския национал, но така и не покри исканата от Сао Пауло трансферна сума. „Намирам за невероятно, че клуб може да си позволи 45 милиона евро за 19-годишно момче. Те вече подписаха с Тиаго Силва и Златан Ибрахимович, така че трябва да са похарчили около 150 милиона паунда през миналия месец. Единствено УЕФА може да ги спре. Когато някой похарчи 45 милиона за тийнейджър, трябва да признаем, че играта е започнала да полудява“, завърши Фъргюсън.