Манчестър Юнайтед се надява да продължи добрата си серия и да направи 12-та поредна домакинска победа в Шампионската лига, в срещата реванш с Барселона на полуфиналите, но мениджърът сър Алекс Фъргюсън заяви, че очаква каталунците да изстискат докрай силите на неговите играчи.

Олд Трафорд” е изключително негостоприемно място за гостуващите тимове, а шотландският спец изрази желанието тази традиция да се спази и след предстоящия сблъсък с Барселона.

Ако „червените дяволи” успят да запишат 12-та поредна победа в Шампионската лига, ще успеят да си осигурят участие на финала в Москва, което ще означава, че титлата със сигурност ще отиде на Острова. Другият финалист ще бъде определен измежду Челси и Ливърпул, които играят в сряда.

В първия двубой, Манчестър Юнайтед се измъкна сух от „Камп Ноу”, а срещата завърши 0:0. През уикенда и двата тима записаха разочароващи резултати в местните си първенства – загуба от Депортиво с 0:2 за Барса и поражение от Челси с 1:2 за Юнайтед.

Въпреки че „червените дяволи” се представят повече от отлично на своя територия в Шампионската лига, Фърги заяви, че не приема нищо за даденост.

„Постигнали сме добър рекорд до този момент, това няма как да се отрече”, започна сър Алекс.

„Гордеем се с работата си. Но това в никакъв случай не променя подхода ни за срещата с Барселона”, продължи той.

„Очаква ни много балансиран сблъсък, с открит и красив футбол. На моменти и тактиката ще окаже своето влияние. Надявам се и подкрепата на привържениците ни да натежи в наша полза”, обясни още шотландският спец.

„Рекордът ни обаче за съжаление няма никаква тежест, това просто един добър резултат, който сме постигнали до момента, това е”, добави мениджърът на Юнайтед.

„Сега разполагаме с отличен отбор и с някои наистина големи звезди. Имаме страхотен шанс да се класираме за финала в Москва. Миналата година нямахме късмет срещу Милан на полуфинала – „росонерите” бяха много по-добре подготвени от нас. Сега обаче имаме по-голям и по-добър състав, това ще ни помогне срещу Барселона”, каза още сър Алекс, който добави, че не очаква каталунците да изненадат с нещо ново неговите играчи.

„Играят с една и съща система и по един и същи начин. Подават много, с което се надяват, че ще объркат противника. Стилът на Барса ми харесва. Срещу този отбор трябва се покаже търпение и да се внимава в защита”, завърши сър Алекс Фъргюсън.