Сър Алекс Фъргюсън отхвърли възможността Манчестър Юнайтед да успее да повтори шампионския требъл от 1999 година.

Юнайтед все още имат шанс да спечелят Премиършип, Купата на Англия и Шампионската лига през този сезон.

Отборът на Фъргюсън вече веднъж постигна геройския успех преди осем години, но шотландецът не вярва това да се случи отново, предвид многото проблеми с контузии в състава.

„Справяме се добре и играчите ми имат добро самочувствие,” заяви Фъргюсън пред „Скай Спортс”. ”Те демонстрират зрялост и израстват заедно – нещо, което винаги се надяваш да се случи, когато правиш нов отбор.”

Фъргюсън обаче заяви, че никой в отбора не говори за требъл.

„Никой не говори за това,” добави мениджърът. „Има такава възможност, но по-скоро е невъзможно да се случи, особено с толкова много мачове, колкото имаме ние.”

„През 1999 година нямахме контузии, просто нямахме късмет. По това време на годината трябва да се справяме с травми, но ние го правим добре и имаме изход за всичко.”

Освен това, според Фъргюсън, Висшата лига на Англия е станала още по-трудна, тъй като вече е най-силното първенство в света.

„Мисля, че надпреварата в Премиършип стана доста по-трудна през последните няколко години, няма съмнение,” продължи Фъргюсън.

„Мисля, че стандартът се е покачил, като гледам как се представят английските отбори в Европа.”

„Смятам, че испанската лига бе най-силна до преди години, но ние вече имаме предимство. Забавлението и вълненията, предлагани от Висшата лига нямат равни!”