Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън отхвърли спекулациите, че подкрепя Червените рицари и евентуалното изкупуване на акциите на клуба от обединението на заможните феновете на тима.

В последните дни в медиите на Острова се появиха информации, че шотландският специалист би инвестирал част от парите си в клуба, ако офертата на Червените рицари бъде приета от американските собственици.

Фъргюсън обаче определи слуховете като „пълни глупости”, като добави, че „няма и зрънце истина в тях”.

В неделя пък, един от членовете на фенското обединение е споделил пред „BBC Sport”, че никой не се е свързвал с мениджъра на шампионите.

Говорител на Юнайтед разкрива: „Собствениците – фамилия Глейзър – и сър Алекс се радват на 100-процентово доверие помежду си.”

Дълговете от над 700 милиона лири, в които изпадна клуба след идването на „янките”, станаха причина феновете да се надигнат яростно срещу шефовете на Юнайтед.

От своя страна, сър Алекс призна, че има приятели сред Червените рицари. Той сподели, че няма проблем с протестиращите, но каза още, че не е с тях.

„Има много хора по трибуните в зелено-жълти цветове. Те подкрепят отбора. Докато правят това, могат да носят каквото искат. Ако те искат да купят клуба, това е тяхно право. Никой не отрича и правото им на протест”, коментира мениджърът на Манчестър Юнайтед.