Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че резервите отново може да се окажат ключови фигури за успеха във финала на Шампионската лига утре срещу Челси.

Наставникът на "червените дяволи" все още не е решил кои футболисти да остави на резервната скамейка. Фъргюсън си припомни финалът през 1999 година, когато именно влезлите като резерви Теди Шерингъм и Оле Гунар Солскяр вкараха головете в последната минута за победата на Юнайтед над Байерн Мюнхен с 2:1.

"През 1999 година две резерви спечелиха купата за мен", припомни си Фъргюсън.

Той ще съобщи титулярния състав на играчите си утре в късния следобед.

"Не е лесно да определя стартовите 11, но вече съм наясно със състава", каза още Сър Алекс.

Треньорът на Юнайтед е доволен, че неговите играчи имаха време да се възстановят от тежкия сезон и да бъдат свежи за финала.

"Сега сме много по-свежи, по-подготвени, отколкото миналата година, когато играхме с Челси на финала за купата на Англия. Готвихме се 10 дни за този мач, но същото важи и за Челси", каза още Фъргюсън.

Финалът утре на „Лужники” ще бъде четвъртият европейски финал за Алекс Фъргюсън, докато неговият колега от Челси Аврам Грант няма подобен опит.

"Тогава още не се бях сбръчкал", каза Фъргюсън на въпрос какво си спомня от първия си финал в Европа.

Играчите на Манчестър Юнайтед тренираха първи на тревното покритие на стадион Лужники, което получи сериозни критики заради лошото си състояние. Тревата обаче не притеснява Сър Алекс.

"Трябва да си спомните, че тревата на Олд Трафорд също не е най-добрата през януари и февруари", каза Фъргюсън.