„Доволен съм от точката. Мисля, че равенството е справедлив резултат”, заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, след като неговия тим направи 1:1 като гост на Бенфика в Шампионската лига.

Райън Гигс успя да изравни, след като Оскар Кардосо бе открил резултата в полза на лисабонските „орли”.

„Ние губехме с 0:1 и е хубаво, че се върнахме в мача. Смятам, че играхме добре през първите 30 минути от второто полувреме и трябваше да ги довършим тогава. В последните 15 минути на мача обаче, Бенфика бяха на ниво и Линдегаард направи едно или две страхотни спасявания. И ние имахме две положения, но аз смятам, че равният резултат е справедлив”, заяви Фърги.

„Човек трябва да очаква такъв мач срещу Бенфика. Те се справиха отлично, когато притежаваха топката. Когато кълбото бе в нас, ние също играехме добре. Това правят добрите отбори. Мисля, че стана хубав мач, в който и двата тима дадоха най-доброто от себе си”.

Шотландецът коментира и представянето на играчите си: „Повечето от момчетата се забавляваха. Парк и Карик играха пълни 90 минути. Антонио Валенсия и Дарън Флетчър играха, както и Фабио. Имахме нужда от това, защото ни предстоят много важни мачове в Шампионската лига, Купата на Лигата и Висшата лига”.

Вниманието на всички в Юнайтед сега се насочва към неделното дерби на „Олд Трафорд” с Челси. Сър Алекс, който бе попитан дали ще направи промени в състава си за мача със „сините”, сподели: „Давид Де Хеа ще играе в неделя. Така бяхме решили преди мача с Бенфика и не сме си променили мнението. Ашли Йънг получи почивка, защото според мен той имаше нужда от такава след двата мача за Англия и срещата ни с Болтън. Той е нов в клуба и всеки мач е важен за него. Аз обаче го искам свеж за неделя”.