Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън остана доволен от ценната точка, която неговите играчи взеха от мача с Тотнъм. „Червените дяволи” и „шпорите” завършиха 0:0 на „Уайт Харт Лейн”, но гостите играха близо 20 минути с човек по-малко след изгонването на Рафаел.

 

Шотландският спец похвали специално играта в защита на тима. С Неманя Видич, Рио Фърдинанд, Рафаел, Патрис Евра и Майкъл Карик, който играеше изключително прибрано, Едвин Ван Дер Саар трябваше да отрази един по-опасен удар за целия мач.

 

„Беше труден мач. Тотнъм се намира в много добра форма. Домакините обаче нямаха почти никакви чисти положения пред вратата. Трябва да похваля отбора за това. Мисля, че защитниците ни бяха превъзходни. Определено в отбрана успяхме да запазим хладнокръвие”, коментира сър Алекс след двубоя.

 

„Всъщност Тотнъм така и не ни затрудни. Като се има предвид головете, които „шпорите” правят като домакини и начина, по който се представят на свои терен, мисля, че трябва да похваля моите играчи”, добави той.

 

„Мисля, че не бяхме достатъчно концентрирани, когато владеехме топката – особено преди края на първото полувреме и на няколко пъти през втората част. Но това е прилична точка за нас. Не мога да се оплача”, каза още Фъргюсън.

 

Мениджърът не пожела да коментира решението на главния рефер Майк Дийн да изгони Рафаел Да Силва за втори жълт картон. „Не искам да дискутирам ситуацията. Всеки може да види повторението за себе си, не желая да говоря за съдията.”

 

Юнайтед е с равен брой точки на върха със Сити, но има два мача по-малко – с Челси и Блекпул. „Трябва да ги спечелим. Трябва да бием Челси на 1 март. Това ще е много голям мач. Блекпул пък показва отлична форма. Ще е интересно”, допълни сър Алекс.