Тотнъм и Манчестър Юнайтед не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0 в едно от четирите неделни дербита на Премиршип. По ирония, и четирите сблъсъка завършиха без победител.

Димитър Бербатов бе титуляр за Манчестър Юн и игра до 78-та минута, когато отстъпи мястото си на Хавиер Ернандес. Българинът имаше няколко добри идеи в мача, и се опитваше да създава положения за Уейн Рууни, но нито едно от тях не бе оползотворено.

Точката бе достатъчна на Юнайтед да излезе на първо място във временното класиране, макар и с равни точки с Ман Сити - по 45, заради по-добрата си голова разлика. “Червените дяволи” обаче имат цели два мача по-малко от градския си съперник, и един повече от третия Арсенал. Тотнъм държи пета позиция.

Двубоят бе натоварен с повече очаквания, отколкото оправда всъщност, като и двата отбора нямаха чак толкова много възможности да се разпишат. Питър Крауч и Рафаел Ван дер Ваарт пропиляха ситуации пред Ван дер Саар, докато Уейн Рууни опита на няколко пъти рефлекса на Еурелио Гомеш.

Ключово се оказа изгонването на Рафаел, като младокът получи втори жълт картон в 75-та минута, и оттам Юнайтед повече се хвърли в пазенето на резултата, отколкото в търсенето на победа.

Хари Реднап потърси острота след червения картон на Рафаел, и пусна в игра Джърмейн Дефоу на мястото на Уилсън Паласиос, но за нападателя това се оказа просто поредният мач без попадение.

Манчестър Юнайтед продължава да е без загуба в първенството вече месеци наред, като последното поражение бе миналия април.

Дейвид Бекъм изгледа от трибуните мача, в компанията на националния селекционер на Англия Фабио Капело.