Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че вижда голямо бъдеще пред новото попълнение Хавиер Ернандес. Шотландският спец се изказа ласкаво за младия нападател, който се разписа във вратата на „червените дяволи” при вчерашната контрола между англичаните и бившия клуб на Чичерито – Чивас Гуадалахара.

Ернандес игра едно полувреме за бившия си тим, като именно тогава вкара и на Юнайед. След почивката, нападателят облече екипа и на английския гранд, но остана на терена за още 15 минути.

„Чичарито показа, че е първокласен играч. Голът му бе превъзходен. Разкри истинските си качества”, коментира сър Алекс на пресконференцията след двубоя.

„Не съм мислил да пусна Ернандес за повече от 15 минути през второто полувреме. Сега когато се приберем в Англия, ще наблегнем на фитнес тренировките и след това ще поиграе в още мачове”, добави шотландският спец.

„Схемата 4-3-3 е удобна за нас, особено за срещите в Европа, когато трябва да се пазим от контри. Мисля, че Чичарито може да играе като самотен нападател. В същото време, го виждам като идеален партньор на Уейн Рууни и другите ни нападатели”, завърши мениджърът на Манчестър Юнайтед.