Манчестър Юнайтед загуби последната си контрола отвъд Океана, с 2:3 като гост на Чивас Гуадалахара. Новото попълнение на „червените дяволи” Хавиер Ернандес игра по едно полувреме за двата състава, като замени на почивката Димитър Бербатов в отбора на Юнайтед. Преди това именно Ернандес откри резултата в осмата минута, срещу новия си тим, но след включването си в английската група, той нямаше толкова късмет, и не успя да се разпише сред голмайсторите.

Двубоят бе посветен на откриването на новия стадион на Чивас Гуадалахара, „Естадио Омнилайф”, на стойност 150 милиона долара. 45 хиляди бяха напълнили съоръжението, за да наблюдават последния мач на своя любимец „Чичарито” Ернандес, както и звездите на Юнайтед. Специално за да може да играе срещу англичаните, Чивас отложи мача си за първенство срещу Морелия.

Крис Смолинг изравни за Ман Юн в деветата минута, на Адолфо Баутиста отново даде преднина на домакините в 38-та. 15 минути след почивката Ектор Райносо направи 3:1, а крайното 3:2 оформи Нани в 80-та минута.

В сряда предстои първата контрола на Манчестър Юн вече на Острова, когато в Дъблин тимът ще срещне сборен състав на ирландската лига. Петте звезди на „червените дяволи”, които пропуснаха северноамериканското турне – Уейн Рууни, Майкъл Карик, Парк Жи-Сунг, Неманя Видич и Антонио Валенсия – ще излязат за първи път това лято за клубния си отбор. Двубоят ще бъде и последна проверка преди мача за Къмюнити Шийлд срещу Челси на „Уембли”, четири дни по-късно. За Юнайтед първенството започва на 16 август срещу Нюкасъл.