Карлос Тевес е в Англия вече повече от три години, но все още не може да говори английски, разкрива днешното издание на „Сън”. Нападателят на Манчестър Сити се нуждае от специални инструкции, когато се говори на целия отбор, а видео разборът му се превежда отделно. Друг аржентинец, който също носи екипа на „небесносините” – Пабло Сабалета – е само от година на Острова, и вече се справя почти перфектно с езика. Именно той е посъветвал Тевес да започне да ходи на уроци.

24-годишният Сабалета казва: „Това е важно. Аз ходя на уроци веднъж в седмицата, така че непрекъснато говоря все по-добре. Освен това се упражнявам много. Преди да дойда тук, не говорех английски, но сега ходя на уроци и казах на Карлос, че трябва да идва с мен.”

„Понякога той се опитва да говори английски. Но е важно да учиш, защото трябва да комуникираш със съотборниците си, с треньорите, с всички. Плюс това, ще живеем още доста време в Англия,” продължава Сабалета.

До момента Тевес не е дал нито едно интервю на английски, и изуми доста хора на пресконференцията, на която бе представен като играч на Сити, когато проговори на испански, след два сезона в Манчестър Юнайтед.

Въпреки че е неграмотен в чуждите езици, Тевес очевидно няма проблем да се разбира с останалите на терена, и вече има пет гола за Сити в 11 мача.