Съндърленд се изкачи до осмо място в английската Висша лига, след като разгроми Уулвърхемптън с 5:2 в единствения неделен мач от елитната дивизия на Острова.

Кенуайн Джоунс реализира две попадения, а тимът му получи правото да изпълни две дузпи, за да се стигне до повече от убедителния резултат. Двубоят бе „украсен” и с два автогола, които да пазят феновете на „Стейдиъм ъф лайт” от скуката.

Въпреки изразителната победа, „черните котки” продължават да се колебаят в изявите си, и днес предоставяха инициативата на Уулвс за доста сериозни периоди от мача.

Дарън Бент откри резултата в деветата минута от дузпа, като за него това бе шести гол в Премиършип от началото на сезона. Реферът Лий Мейсън бе поставен под открит огън за отсъдената дузпа, която се стори доста пресилена на гостите. Арбитърът допълнително разсърди „вълците” малко по-късно, когато отхвърли по-сериозни техни претенции за наказателен удар от бялата точка.

След като излязоха през второто полувреме с явната идея да атакуват поне за равенство, Уулвс бяха разочаровани още на старта. В 47-та минута Бент бе фаулиран от Кристоф Бера и реферът Мейсън отново посочи точката на дузпата. Оттам Джоунс увеличи аванса за Съндърленд.

Гостите моментално намериха отговор и с малко късмет топката бе пратена във вратата на „черните котки” от собствения им играч Джон Менса. В 55-та минута Уулвс стигнаха и до равенство – 2:2, след като Киърън Ричардсън върна лошо топката към вратаря Гордън, и той нямаше какво друго да стори освен да хване с ръце и така да подари непряк свободен удар пред себе си. Ударът на Карл Хенри срещна стената, но Дойл засече рикоширалата топка и я прати в мрежата.

Само 15 минути двубоят продължи без гол преди Джоунс с брилянтен далечен удар намери отново вратата на Хенеси. Майкъл Търнър подпечата успеха на домакините в 73-та минута, с дебютното си попадение за клуба, отбелязано с глава след центриране от корнер.

Уулвърхемптън продължи да се опитва да стигне до нещо в мача, но в крайна сметка получи още един гол, след като шут на Бент се отби в тялото на Майкъл Мансиен и влезе за пети път в мрежата на Хенеси.