Трансферът на младата звезда на Ипсуич Таун Конър Уикъм в Съндърланд може да стане факт още днес, след като двата клуба окончателно съгласуваха всички възможни условия.

18-годишният нападател трябва да премине медицински прегледи на "Стейдиъм ъф Лайт" днес и да договори личните си условия.

Ипсуич ще получи веднага 8 млн. паунда, а още 5 млн. може да влязат в касата на "трактористите" в зависимост от представянето на играча - брой проведени мачове, вкарани голове, участие в евротурнири и в националния отбор на Англия.

Така Стив Брус е на път да финализира един от най-неочакваните летни трансфери. Съндърланд се пребори за Уикъм с грандовете Арсенал, Ливърпул и Тотнъм, като най-близо до привличането на младока бяха мърсисайдци.

В полза на Съндърланд се оказа и фактора, че Стив Брус може да гарантира на Уикъм място в титулярния състав на "черните котки". Нападателят дебютира за Ипсуич през април 2009 на възраст 16 години и 11 дни, ставайки най-младия играч в историята на клуба, излязъл на терена в официален мач.