Звездата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд ще пропусне Евро 2012, информира „Сън“. Това ще е първата „жертва“ на новия селекционер Рой Ходжсън, който трябва да обяви до часове групата от 23 играчи за предстоящите финали в Полша и Украйна.

Питър Крауч, Майка Ричардс, Фил Ягиелка и Кайл Уокър също няма да видят имената си в списъка на треньора.

Ако Рио Фърдинанд не е сред „трите лъва“, това, поне според „Сън“ означава, че капитанът на Челси Джон Тери ще бъде сред избраните.

Първоначално се появиха слухове, че вероятността Тери да остане извън групата на „трите лъва“ е много по-голяма, заради делото срещу играча, който бе обвинен в използването на обидни квалификации на расистка основа по адрес брата на Рио Фърдинанд – Антон. Тъкмо заради този случай Футболната асоциация отне капитанската лента на Англия от играча на Челси, което пък доведе до напускането на Фабио Капело като селекционер на представителния тим. Според „Сън“ обаче Рио Фърдинанд ще е потърпевшият, но крайният резултат ще стане ясен по-късно през деня.

Запитан снощи, дали е вярно, че няма да играе на Евро 2012, звездата на Манчестър Юнайтед заяви: „Да“.

Добрата новина изглежда е за Анди Керъл, който се очаква да бъде включен в състава. Нападателят на Ливърпул ще попадне сред „трите лъва“ за сметка на Питър Крауч.