Селекционерът на английския национален отбор по футбол Рой Ходжсън е разговарял с Джон Тери и Рио Фърдинанд вчера и е съобщил на двамата, че само единият от тях ще замине за европейското първенство в Полша и Украйна.

Медиите в Англия са на мнение, че капитанът на Челси ще бъде този, който ще гледа Евро 2012 по телевизията, но засега тази информация остава непотвърдена. Изборът на Ходжсън ще стане ясен в сряда, когато специалистът ще обяви състава на страната си.

Съдържанието на разговорите между тримата остава тайна, но бившият наставник на Уест Бромич Албиън очевидно не смята да рискува, като ангажира и двамата ветерани за турнира, който започва през следващия месец.

Вероятността Тери да остане извън групата на „трите лъва“ за европейските финали е много голяма и заради делото срещу играча, който бе обвинен в използването на обидни квалификации на расистка основа по адрес брата на Рио Фърдинанд – Антон. Тъкмо заради този случай Футболната асоциация отне капитанската лента на Англия от играча на Челси, което пък доведе до напускането на Фабио Капело като селекционер на представителния тим.