Английският ад е на път да приключи за Ашли Коул. Футболистът може да се избави от неприятните си спомени на Острова след трансфер в Реал Мадрид, пише таблоидът Сън. Според изданието, защитникът може да се окаже воден от бившия си наставник в Челси – Жозе Моуриньо. Сумата, която се спряга за евентуална при трансфера, възлиза на 30 милиона паунда.

Световният шампион с Испания и звезда на Реал Мадрид Икер Касияс сподели, че подобен трансфер му звучи правдоподобно: „Имах кратък разговор с хора от клуба, но аз съм убеден, че той може да се окаже в Реал Мадрид през следващия сезон.”

„Мисля, че това ще бъде правилната посока за него – както в професионален, така и в личен план”, добави още стражът.

Последните месеци не бяха от най-щастливите за Ашли Коул, след като заради необмислените си постъпки и изневери, се раздели със съпругата си – Черил. Разбира се, всичко това бе съпроводено с доста голям медиен шум.

Бившият наставник на Челси Жозе Моуриньо, който вече води Реал Мадрид, привлече защитника от Арсенал през 2006 година. Това дава повод на английските издания да считат, че наставникът би подписал отново с него.

„Жозе доказано купува играчи и ги прави най-добрите в света на съответния пост. С Ашли той не се нуждае от това, защото той вече е най-добрият ляв бек. Жозе знае това много добре и не е изненада, че той е попаднал в радара на Реал Мадрид”, добави Икер Касияс.