Футболистът на Манчестър Сити Осман Дабо обяви, че ще даде на съд съотборника си Джоуи Бартън, който го нападна и нокаутира на тренировка на отбора във вторник.

Ръководството на клуба изхвърли Бартън от отбора до края на сезона и го наказа със 100000 паунда заради сблъсъка по време на заниманието в тренировъчната база Керингтън.

Пострадалият Осман Дабо, заяви след сблъсъка, че има съмнения дали ще може да продължи футболната си кариера и ще съди виновника Бартън. Французинът е казал на адвокатите си да започнат със събирането на доказателства за инцидента, включително и показания от другите играчи на „гражданите”.

„Роговицата и ретината на лявото ми око са сериозно увредени, лицето ми е неприятно загрозено” – каза потърпевшият французинът – „Когато Джоуи Бартън ме удари аз загубих съзнание за три или четири секунди. Ударът беше отзад. Не си спомням какво точно се случи след това. Шокиран съм, че така наречен съотборник може да ти причини това. Аз не мога да играя в събота, защото бях нокаутиран.”

Дабо със сигурност ще пропусне следващия мач на Сити - съботното дерби на Манчестър срещу Юнайтед.

Джоуи Бартън е един от най-скандалните английски футболисти. Заедно с последното му наказание сборът от сумите, с които е глобяван за изцепките откакто играе в Сити ще набъбне до 250000 паунда, а това е рекорд в британския футбол.