Свободното падане на Ливърпул през настоящия сезон продължава с пълна сила. „Червените” от Мърсисайд записаха поредния си безобразен мач и логично загубиха при гостуването си на френския Лил в 1/8-финален двубой от турнира Лига Европа. На стадион „Метропол” възпитаниците на Рафаел Бенитес отстъпиха с 0:1, а голът на французите дойде в края на мача след груба грешка на вратаря Пепе Рейна.

Двубоят започна с домакински натиск, който се изрази с няколко опасни центрирания пред вратата на гостите, които обаче реално не донесоха заплаха за испанския страж на Ливърпул. Първата смислена атака футболистите наРафаелБенитесуспяха да направят едва в 15-ата минута, когато след комбинация на Торес и Бабел, холандецът бе изведен в наказателното поле, но бранител на Лил изчисти топката в последния момент. Няколко минути по-късно, отново разиграване между двамата нападатели на „червените” доведе до силен шут на Бабел, но този път вратарят на домакините отрази.

В заключителните минути на първата част мърсисайдци имаха още една възможност след изпълнение на фаул от страна Джерард. Капитанът на Ливърпул стреля опасно, но Леандро отби. При добавката, Торес също не успя да преодолее вратаря на домакините.

През второто полувреме обаче момчетата на Руди Гарсия бяха по-добрият тим на терена и в 84-ата минута дочакаха своя момент. След изпълнение на пряк свободен удар от над 30 метра на Еден Азар, топката прехвърли купа от играчи в наказателното поле и се оплете в мрежата на слисания Рейна. Испанецът не успя да реагира по никакъв начин и изгледа как коженото кълбо влиза във вратата му.

В оставащите няколко минути домакините можеха да удвоят преднината си, но този път гредата се оказа верен помощник на Рейна след изстрел на Аубамейанг. В даденото от съдията Клаус Бо Ларсен продължение Джерард се озова на стрелкова позиция, но за пореден път игра разконцентрирано и пропусна.

Така Ливърпул загуби втори пореден мач само в рамките на няколко дни. В понеделник, в мач от Висшата лига на Англия, тимът на Рафаел Бенитес отстъпи със същия резултат на Уигън Атлетик. Реваншът на „Анфийлд” е след седмица, а двубоят е последен шанс за „червените” да запазят надежди за някакъв трофей през този сезон.

В друг мач от 1/8-финалите на Лига Европа отборите на Атлетико Мадрид и Спортинг Лисабон не успяха да излъчат победител и оставиха интригата за двубоя в португалската столица. Мачът на „Висенте Калдерон” приключи при нулево равенство. Тимът на „дюшекчиите” беше по-активният на терена, но въпреки превъзходството си не успя да вземе преднина в резултата. Гостите от Спортинг приключиха двубоя с девет играчи, заради червените картони на Грими и Тонел.